Tabloidul Bild, ziarul cu cea mai mare circulatie din Germania, a intampinat ziua referendumului pentru Brexit cu o prima pagina antologica: ziaristii germani promit ca, daca britanicii raman in UE, vor recunoaste in premiera golul controversat prin care Anglia a batut Germania in finala Campionatului Mondial din 1966.

Prima pagina BildFoto: bild.de

Mingea sutata de Geoff Hurst in acea finala (singura, de altfel, castigata vreodata de Anglia) a cazut din bara transversala foarte aproape de linia portii. Arbitrul intalnirii a acordat golul care a le-a deschis britanicilor calea spre victorie, in ciuda protestelor puternice ale jucatorilor germani. Nici pana acum, in ciuda tehnologiei de ultima generatie, nu s-a putut stabili fara dubii daca a fost golo valabil sau nu. Germanii au contestat permanent acel gol, fiind unul dintre motivele de interminabile ironii la adresa britanicilor.

Bild, recunoscut pentru stilul extrem de coroziv, mai face cateva promisiuni in speranta ca-i va indupleca pe britanici sa voteze pentru ramanerea in UE: vor renunta la glumele despre urechile Printului Charles si isi vor da ceasurile inapoi cu o ora.

Golul controversat marcat de Hurst in 1966: