Campania pentru ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana si-a recapatat avansul asupra taberei rivale "Out" (afara) inaintea referendumului de joi asupra apartenentei la UE, potrivit unui sondaj YouGov pentru ziarul The Times miercuri, informeaza Reuters, citeaza Agerpres.

Tabara "In" conduce asupra "Out" cu 51%, fata de 49%, respectiv, dupa un calcul al prezentei la vot si intervievarea persoanelor care au raspuns initial "nu stiu" cum probabil vor vota, a declarat Sam Coates, redactor politic adjunct la The Times intr-un mesaj pe Twitter.

Un sondaj anterior YouGov pentru The Times punea "Out" inainte, aminteste Reuters.

De asemenea, potrivit unui sondaj ComRes publicat miercuri si citat de Reuters, campania pentru mentinerea Marii Britanii in Uniunea Europeana si-a extins avansul asupra taberei "Out", cu o zi inaintea referendumului privind UE.

Sondajul telefonic, realizat pentru ziarul Daily Mail si televiziunea ITV intre 17 si 22 iunie, arata ca "In" are un avans asupra "Out" de 48%, fata de 42% pentru iesirea din UE.

Un sondaj ComRes anterior pentru ziarul Sun, care a fost publicat la data de 14 iunie, acorda "In" un avans de doar un singur punct, aminteste Reuters.