Gyorgy Bakondi, consilierul de securitate al premierului ungar, spune ca autoritatile de la Budapesta sunt de acord cu pozitia Austriei ca centrele de primire a imigrantilor sa fie infiintate in afara frontierelor UE, relateaza agentia de stiri MTI, preluata de Mediafax.

Tabara de refugiatiFoto: Captura YouTube

Gyorgy Bakondi a declarat pentru televiziunea publica M1 ca aceste centre de primire ar trebui sa verifice imigranti si sa permita accesul numai persoanelor care au trecut de controalele de securitate si despre care exista o certitudine cu privire la identitatea lor.

In plus, aici trebuie sa se stabileasca scopul imigrarii, precum si dreptul de a primi azil. Oficialul a mai adaugat ca guvernul face tot posibilul pentru a incerca sa convinga Uniunea Europeana sa-si modifice atitudinea cu privire la problema imigratiei, de la una de acceptare si distribuire a imigrantilor, la prioritizarea protectiei frontierelor externe.

Cincizeci si noua de imigranti ilegali au fost fortati miercuri dimineata sa coboare dintr-un tren care indrepta spre Austria, fiind opriti la Hegyeshalom, a anuntat politia comitatului Gyor-Moson-Sopron, potrivit site-ul police.hu.

Acestia nu aveau documente de calatorie valabile si vize, asa ca au fost retinuti pentru trecerea ilegala a frontierei.