Tanarul in varsta de 19 ani arestat la sfarsitul saptamanii pentru ca a incercat sa il omoare pe candidatul republican la alegerile prezidentiale americane, Donald Trump, cu prilejul unui miting la Las Vegas este un "cetatean britanic", a informat luni biroul procurorului, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Michael Steven Sandford a incercat sambata sa fure arma unui agent al Secret Service pentru a deschide focul asupra omului de afaceri intr-un cazinou din Las Vegas (vestul SUA), a precizat Natalie Collins, purtatoare de cuvant a biroului procurorului.

"Sandford a dezvaluit ca a planificat sa vina la Las Vegas cu scopul de a-l ucide pe Trump", se arata intr-o plangere depusa luni la tribunalul federal din Nevada de un agent al Secret Service, serviciul de protectie a presedintelui american si altor personalitati, inclusiv a candidatilor la alegerile prezidentiale.

Acuzatul a recunoscut ca nu ar fi putut trage mai mult de unu sau doua gloante si s-a aratat convins ca ar fi fost impuscat de fortele de ordine in cursul tentativei, a precizat plangerea.

Michael Steven Sandford le-a mai spus anchetatorilor ca a cumparat bilet si pentru alt miting, la Pheonix, in Arizona (sud-vest), cu intentia de "a incerca din nou sa il ucida pe (Donald) Trump" daca planul sau ar fi esuat la Las Vegas.

Conform plangerii, Michael Steven Sandford s-a apropiat de un agent al Secret Service, Ameel Jacob, afirmand ca vrea "sa ii ceara un autograf lui Trump", dupa care "a incercat sa intre in posesia armei acestuia".