Corey Lewandowski, directorul echipei de campanie a candidatului republican la presedintia SUA Donald Trump, a demisionat, relateaza presa americana, citata de Mediafax.

"Echipa politica a lui Donald Trump, care a atins un record de aproape 14 milioane de voturi intr-un scrutin intern republican, a anuntat astazi ca domnul Corey Lewandowski nu va mai lucra pentru aceasta campanie", a declarat purtatorul de cuvant al candidatului republican, Hope Hicks.

"Ii suntem recunoscatori domnului Corey pentru munca intensa si dedicata; ii dorim toate cele bune in viitor", a precizat Hicks, conform ziarului The New York Times.

Daca va fi confirmat de Conventia Partidului Republican, Donald Trump va fi candidatul formatiunii in scrutinul prezidential din SUA.

Recent, popularitatea controversatului politician a scazut in sondajele efectuate la nivel national, in contextul in care Trump este vizat direct de critici din partea potentialului adversar democrat, Hillary Clinton.

O sursa din cadrul echipei de campanie a explicat ca membrii comitetului de consiliere se adapteaza in sensul configurarii strategiei campaniei electorale generale pentru functia de presedinte al SUA, astfel ca demisia lui Corey Lewandowski, care a coordonat campania interna republicana, este normala.