Coreea de Nord nu va negocia cu Statele Unite in privinta celor doi americani incarcerati pana cand Kenneth Bae, fost detinut al Phenianului, nu va inceta sa vorbeasca despre perioada petrecuta in inchisoare, scrie presa de stat a regimului, citata de Reuters.

Kim Dong Chul, condamnat la munca silnica in Coreea de NordFoto: Captura YouTube

Bae, misionar american, a fost arestat in Coreea de Nord in noiembrie 2012 si condamnat la 15 ani de munca silnica pentru crime impotriva statului.

El a fost eliberat doi ani mai tarziu si a scris povestea detentiei sale intr-un volum de memorii publicat in luna mai. De atunci, Bae a vorbit despre experienta sa in mai multe aparitii publice si a acordat interviuri pentru a-si promova cartea.

„Cat timp Kenneth Bae isi continua trancaneala, nu vom inainta cu niciun compromis sau negociere cu Statele Unite in privinta criminalilor americani, si cu siguranta nu va fi vreo astfel de actiune umanitara”, a transmis agentia de stiri a Nordului, KCNA.

„Daca Bae continua, criminalii SUA detinuti in tara noastra vor fi in jalnica situatie de nu putea sa mai puna piciorul in tara lor vreodata.

Phenianul a incarcerat doi cetateni americani, ambii fiind judecati si condamnati la munca silnica.

In martie,Otto Warmbier, in varsta de 21 de ani, student la Universitatea din Virginia, a recunoscut ca a furat material de propaganda si a fost condamnat de justitia nord-coreeana la 15 ani de munca grea pentru crime impotriva statului.

Curtea suprema din Coreea de Nord a condamnat in aprilie un barbat americano-coreeanla 10 ani de munca silnica pentru subversiune a sistemului social si pentru spionaj. Kim Dong Chul a fost arestat in Coreea de Nord in octombrie si a recunoscut ca ca comis acte de “spionaj de neiertat”,