Ministrul american al apararii Ashton Carter a deplans vineri ca Rusia a bombardat combatanti sustinuti de Statele Unite pentru a lupta impotriva gruparii Statul Islamic in sudul Siriei, dar a estimat ca ar putea fi o eroare, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

"Iata un exemplu cand (rusii) au atacat de fapt fortele care combat Statul Islamic", in loc sa ii atace pe jihadisti, a declarat Carter presei.

Seful Pentagonului a subliniat ca un astfel de atac este contrar intentiei afisate de Moscova de a combate Statul Islamic.

Dar el a lasat sa se inteleaga ca aviatia rusa ar fi comis probabil o eroare de identificare.

In acest caz, "este suficient de revelatoare calitatea informatiei pe care isi bazeaza bombardamentele", a spus el.

Potrivit unor surse americane, aviatia rusa a bombardat joi combatanti anti-SI sprijiniti de Pentagon in regiunea Al-Tanaf, un post de frontiera intre Siria si Irak.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a confirmat la randul sau loviturile contra combatantilor NAS (Noua Armata Siriana), anuntand doi morti.

Potrivit aceleiasi surse, acest grup nascut in 2015 numara aproximativ 125 de combatanti non-islamisti instruiti de americani si britanici intr-o tabara a coalitiei internationale in Iordania.

In buletinul sau cotidian joi seara, Ministerul rus al Apararii nu a mentionat aceste bombardamente. El a afirmat ca Moscova "nu a efectuat raiduri impotriva formatiunilor opozitiei armate" angajate intr-un armistitiu din februarie si violat in mod repetat.