Rusia a criticat vineri apelul lansat de cincizeci de diplomati americani "disidenti" de a lovi militar regimul sirian, subliniind ca aceasta initiativa este contrara rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU privind Siria, anunta AFP, citata de Agerpres.

"Exista rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU, trebuie respectate", a declarat un viceministrul de externe rus, Mihail Bogdanov, citat de agentia de presa Interfax.

Apelul diplomatilor americani "nu corespunde rezolutiilor, trebuie purtate negocieri si a se incerca sa se obtina o reglementare politica", a subliniat el.

O incercare de a rasturna regimul sirian "nu ar ajuta la combaterea terorismului si ar arunca regiunea intr-un haos total", a estimat la randul sau purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agentia rusa de presa TASS.

Ministerul rus al Apararii si-a exprimat la randul sau "preocuparea" fata de acest apel.

"Daca exista cel putin un graunte de adevar in informatiile" cu privire la initiativa diplomatilor americani, "acest lucru nu poate decat sa starneasca preocuparea oricarei persoane rezonabile", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, Igor Konacenkov, intr-un comunicat.

Wall Street Journal (WSJ) si New York Times (NYT) au anuntat joi ca in jur de cincizeci de diplomati si angajati ai Departamentului de Stat au scris o telegrama solicitand in mod explicit lovituri militare americane contra regimului presedintelui Bashar al Assad, aliat al Moscovei, aminteste France Presse.