Sapte suporteri rusi ce se intorceau la Moscova de la Campionatul European de fotbal din Franta au agresat joi, in orasul german Koln, un grup de turisti spanioli, ranind grav doua persoane, relateaza presa germana, citata de Reuters.

Politia a retinut sase dintre cei sapte suporteri rusi, potrivit Focus Online si Bild.

UPDATE: Un purtator de cuvant al politiei a precizat ca trei turisti spanioli au fost batuti de sapte suporteri rusi in fata Domului din Koln, adaugand ca sase dintre rusi au fost retinuti.

Amintim ca 20 de fani rusi, printre care si liderul de extrema-dreapta al Asociatiei suporterilor rusi, Alexander Shprygin, vor fi expluzati din tara gazda a turneului de fotbal, dupa violentele de la meciul Anglia - Rusia ce au avut loc sambata, la Marsilia.

Cei 20 fac parte dintr-un grup de 43 de suporteri retinuti de politie in regiunea Marsilia la inceputul saptamanii.

De asemenea, joi, trei suporteri rusi au fost condamnati la inchisoare pentru un an, 18 luni si, respectiv, doi ani de catre un tribunal din Marsilia pentru planuirea de actiuni ce vizau ranirea de persoane si distrugerea proprietatii.

Astfel, numarul celor care au primit pedepse cu inchisoarea pentru violentele comise la Marsilia in cadrul Euro 2016 se ridica pana in prezent la 12, a informat intr-o conferinta de presa procurorul Brice Robin. Alti sapte au primit interdictie de a intra pe stadioane, iar patru urmeaza sa fie judecati pentru furturi cu violenta, a precizat Robin.