Operatia pe cord deschis suferita marti de fostul premier italian Silvio Berlusconi pentru o afectiune care ii punea viata in pericol s-a incheiat cu succes, a anuntat unul dintre apropiatii miliardarului, Gianni Letta, potrivit DPA.

Operatia, inceputa la ora locala 08.00 (06.00 GMT), a durat in jur de patru ore, timp in care medicii de la spitalul San Raffaele din Milano i-au implantat pacientului o valva noua pentru a-i trata "o insuficienta aortica severa", scrie Agerpres.

Silvio Berlusconi a fost internat pe 7 iunie, la doua zile dupa ce suferise simptome de insuficienta cardiaca.

In fata spitalului San Raffaele, cativa suporteri ai lui Berlusconi agitau steaguri ale echipei de fotbal AC Milan si partidului Forza Italia, ambele finantate de miliardar, si un mesaj prin care ii cereau "sa nu se dea batut".

Dupa operatie, pacientul va mai ramane cateva zile la terapie intensiva, dupa care va urma un program de recuperare timp de circa o luna, a declarat doctorul Alberto Zangrillo saptamana trecuta. Daca medicii nu ar fi intervenit, exista o probabilitate de 10% ca Berlusconi sa moara pana la sfarsitul anului, a indicat Zangrillo.

Silvio Berlusconi, care a implinit 80 de ani in septembrie, a fost prim-ministru al Italiei in 1994, 2001-2006 si 2008-2011. In 2013 a fost exclus din parlament in urma unei condamnari pentru frauda fiscala, dar a ramas seful partidului conservator de opozitie Forza Italia.

In ultimele luni a mai fost spitalizat la San Raffaele de doua ori, in decembrie pentru a i se inlocui un pacemaker, iar in martie pentru o operatie de cataracta. Istoricul sau medical mai include o interventie chirurgicala, efectuata in SUA, pentru indepartarea unui cancer la prostata.