Sute de persoane cu cagule au aruncat proiectile asupra politiei in timp ce zeci de mii de oameni protesteaza marti la Paris impotriva unei reforme a dreptului muncii contestata din martie, scrie AFP.

Fortele de ordine sunt vizate regulat de atacuri in timpul acestor marsuri. Incepand cu 9 martie, mai multe marsuri au dat nastere la scene de gherila urbana, soldate cu sute de raniti si arestari.

Sase persoane au fost arestate.

Sindicatele, cu CGT in frunte, au anuntat mobilizarea a mai multe sute de mii de persoane pentru a-si anunta opozitia fata de reforma codului muncii.

CGT a inchiriat peste 600 de autocare in intreaga Franta pentru a ajunge in capitala, sperand intr-o participare mai mare decat in 31 martie, o zi de proteste care a adunat aproape 390.000 de oameni in 250 de orase, potrivit autoritatilor - 1,2 milioane potrivit organizatorilor.

"Tinerii la galere, batranii in mizerie, nu vream societatea asta", scandau manifestantii la Lyon.

La Paris, Turnul Eiffel a fost inchis din cauza grevei unei parti a personalului.

Cu mai putin de un an inainte de alegerile prezidentiale, aceasta ultima mare reforma a mandatului lui Francois Hollande vizeaza, potrivit guvernului, sa flexibilizeze legislatia astfel incat companiile sa poate lupta impotriva somajului endemic (aproape 10%). Ea include in special o relaxare a legislatiei privind timpul de munca, favorizand acordurile pe companii.

Criticii afirma insa ca noua legislatie va accentua precaritatea locurilor de munca.