Americanii doneaza organizatiilor caritabile si non-profit o suma record de peste un miliard de dolari pe zi, potrivit raportului anual "Giving USA" publicat marti, informeaza AP, citata de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit acestui document elaborat de Giving USA Foundation, in colaborare cu Universitatea din Indiana, donatiile caritabile din partea persoanelor fizice, fundatiilor si corporatiilor a atins un nivel record de 373,25 miliarde de dolari in 2015, in crestere cu 4% fata de precedentul record de 359 miliarde de dolari stabilit in 2014.

"Americanii adopta filantropia intr-un nivel fara precedent", a declarat presedintele Giving USA Foundation, W. Keith Curtis.

Cu toate acestea, datele scot in evidenta faptul ca, in 2015, donatiile venite de la persoane fizice au reprezentat 2% din veniturile disponibile, fata de 2,4% in 2000.

Chiar si asa, persoanele fizice au fost responsabile pentru 264,58 miliarde de dolari, peste doua treimi din donatiile caritabile totale inregistrate anul trecut in SUA. Mega-donatiile, adica cele in valoare de cel putin 100 de milioane de dolari, s-au ridicat la 3,3 miliarde de dolari in 2015, in timp ce donatiile mai mici, adica cele cuprinse intre 10 si 20 de dolari, au ajutat la cresterea cu 3,8% in ritm anual a donatiilor totale facute de persoanele fizice.

Donatiile venite din partea fundatiilor au crescut cu 6,5%, pana la 58,5 miliarde de dolari, donatiile corporatiilor au crescut cu 3,9%, pana la 18,45 miliarde de dolari, iar sumele alocate in testamente pentru scopuri caritabile s-au cifrat la 31,8 miliarde de dolari.