Cutiile negre ale avionului EgyptAir, care a disparut in Marea Mediterana pe 19 mai, vor inceta sa emita la 24 iunie, a declarat luni Comisia de ancheta egipteana, in timp ce continua investigatiile pentru a stabili cauzele accidentului, informeaza AFP si Reuters.

Airbusul A320 legand Parisul de Cairo s-a prabusit pe 19 mai cu 66 de persoane, dintre care 40 de egipteni si 15 francezi, dupa ce a disparut brusc de pe ecranele radar, din motive inca nedeterminate. Cutiile negre au o durata de emisie in imersie de aproximativ o luna. Ele ar trebui sa emita pana la 24 iunie, a declarat Comisia de ancheta intr-un comunicat al Ministerului egiptean al Aviatiei Civile.

Potrivit comunicatului, anchetatorii egipteni au acceptat o cerere din partea Consiliului national de siguranta a transporturilor (NTSB) din SUA de a participa la ancheta. Anchetatorii egipteni au confirmat faptul ca avionul EgyptAir a efectuat o intoarcere brusca de 90 de grade la stanga si apoi de 360 de grade la dreapta inainte de a se prabusi, adauga comunicatul, potrivit Agerpres.