Activitatea din spatiul aerian al aeroportului international din Dubai a fost suspendata sambata pentru 69 de minute din cauza unei drone neautorizate care zbura in zona, cauzand redirectionarea a 22 de zboruri, relateaza Reuters, citand autoritati aeroportuare.

Potrivit reprezentantilor aeroportului international din Dubai (Dubai Airports), activitatea aeriana a fost suspendata in intervalul orar local 11.36 - 12.45, scrie Mediafax.

Directorul executiv al aeroportului, Paul Griffiths, a declarat ca mii de pasageri au fost afectati de aceasta perturbare de trafic aerian.

Dintre zborurile afectate, 16 au fost redirectionate pe aeroportul Dubai World Central, cel de-al doilea aeroport principal din Dubai.

"Este un incident extrem de grav si bineinteles ca noi punem foarte mare pret pe siguranta clientilor si personalului nostru", a declarat Paul Griffiths pentru un post de radio din Dubai.

"Asa cum va puteti imagina, este cel mai aglomerat aeroport international din lume si au fost afectati mii de pasageri... Exista restrictii foarte clare si zone in care zborul este interzis in jurul aeroporturilor in Emiratele Arabe Unite, in care se specifica exact ca o astfel de activitate este, de fapt, ilegala", a completat directorul executiv al Dubai Airports.

Este interzis ca dronele sa zboare pe o raza mai mica de 5 kilometri de aeroporturi si zone de aterizare in Emiratele Arabe Unite.

Sambata dupa-amiaza, aterizarile pe aeroportul international din Varsovia (Chopin) au fost interzise pentru 30 de minute, din cauza a doua drone neautorizate care zburau in zona de aterizare a avioanelor.