In total 1.348 de migranti au fost salvati sambata in Marea Mediterana, in Canalul Siciliei, in cursul a 11 operatiuni distincte, a anuntat la Roma centrul operational al garzii de coasta italiene care coordoneaza aceste operatiuni, relateaza Agerpres.

Odata cu apropierea verii, de pe coastele Libiei mii de migranti pornesc spre Italia la bordul unor ambarcatiuni improvizate, in majoritate fiind originari din tari ale Africii Subsahariene.

Pe de alta parte, 45 de imigranti clandestini afgani, pakistanezi si yemeniti, printre care multi minori, au debarcat in cursul noptii de vineri spre sambata la Otranto (sudul Italiei). Ei au fost dusi de politia italiana la centru de primire. Ambarcatiunea pe care au folosit-o a fost gasita in mare, iar trei presupusi traficanti de persoane, de nationalitate georgiana, au fost retinuti.

Potrivit unui bilant intocmit de Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR), inaintea operatiunilor de salvare din ultimele zile, peste 48.000 de migranti, aproape toti din Africa Subsahariana, au sosit in Italia de la inceputul anului, aproape la fel ca anul trecut.