Unele retele mobile de pe teritoriul Indiei ofera clientilor lor trafic de internet la pret redus seara tarziu, in afara orelor de varf, iar platforma digitala YouTube a anuntat ca se alatura acestui trend si ofera o functionalitate in acest sens utilizatorilor indieni, scrie theverge.com, transmite Agerpres.

Compania, care este detinuta de gigantul Google, a anuntat recent lansarea serviciului Smart Offline prin care utilizatorii pot descarca automat videoclipuri pe telefoanele lor in cursul noptii pentru a le putea vizualiza oriunde, chiar si fara conexiune la internet, in urmatoarea zi.

Aceasta functionalitate vine la un an dupa ce YouTube a lansat serviciul de salvare a videoclipurilor in modul offline, fara conexiune la internet, in India, insa utilizatorul trebuia sa fie inregistrat pe serviciul YouTube Red din SUA.

Airtel, cel mai mare detinator de conturi de abonati de telefonie mobila din India, si Telenor, furnizor de telefonie mobila care este pe locul opt, sunt primele doua companii care au aderat la includerea facilitatii Smart Offline pentru utilizatorii lor. Cei de la YouTube au indicat ca sunt deschisi pentru extinderea acestui serviciu si catre restul retelelor mobile din India.

Pentru a folosi aceasta noua functie, utilizatorii trebuie sa aiba pornit pe telefonul mobil serviciul de date de la reteaua de telefonie mobila (functia nu va fi disponibila prin intermediul unui hotspot Wi-Fi) si sa apese sageata gri care salveaza videoclipurile in modul offline. La operatorii de telefonie mobila care participa in prezent la Smart Offline, utilizatorii vor vedea un semnal care le va oferi posibilitatea de a programa descarcarea videoclipului pentru orele din cursul noptii. ''Cand utilizatorul se va trezi in dimineata urmatoare, videoclipurile sale vor fi disponibile pentru a putea fi vizualizate in modul offline si rapid, fara intarzieri de rulare'', a explicat Jessica Xu, manager in cadrul YouTube, pe blogul din India al companiei. Pentru ca Smart Offline sa mearga pe dispozitivele mobile este nevoie ca utilizatorii sa descarce pe smartphone-uri cea mai recenta versiune a aplicatiei mobile.