Presedintele Statelor Unite Barack Obama a anuntat joi ca o sustine pe Hillary Clinton in cursa pentru Casa Alba, informeaza AFP, citata de Agerpres.

"Sunt cu ea", a declarat Obama intr-un mesaj video difuzat la scurt timp dupa ce s-a intalnit cu celalalt candidat democrat, senatorul de Vermont Bernie Sanders, care a refuzat pana in prezent sa se retraga din cursa.

"Cred ca nu a existat niciodata un candidat atat de calificat pentru acest post", a indicat Obama in acest scurt mesaj video.

"Sunt onorata ca sunteti alaturi de mine", a raspuns imediat fostul secretar de stat pe Twitter. "Sunt emotionata si gata sa merg inainte!".

Echipa dnei Clinton a anuntat de asemenea un miting de campanie comun care va avea loc miercurea viitoare in statul Wisconsin.

Determinat sa faca totul pentru ca un candidat din tabara lui sa-i succeada la Casa Alba in 2017, Obama a dorit sa se asigure de mai multe zile ca democratii sunt in ordine de lupta in spatele lui Hillary Clinton pentru alegerile prezidentiale din 8 noiembrie, noteaza France Presse.