O scrisoare de dragoste scrisa de mana de fostul presedinte John F. Kennedy si adresata uneia dintre presupusele sale amante va fi scoasa la licitatie la 23 iunie, la Boston (Massachusetts, SUA), alaturi de alte documente ale presedintelui asasinat, relateaza EFE, citat de Agerpres.

J. F. Kennedy Foto: Wikipedia

Scrisoarea de patru pagini, care are un pret de pornire de 30.000 de dolari, a fost scrisa cu cateva saptamani inainte de asasinarea lui Kennedy, la 23 noiembrie 1963, si se crede ca ii era destinata Mariei Meyer. Totusi scrisoarea nu a ajuns la destinatara, potrivit lui Bobby Livingston, vicepresedinte executiv al casei de licitatii RR.

Livingston a declarat postului ABC, ca John F Kennedy (1961-1963) a ezitat daca sa o trimita sau nu si pana la urma scrisoarea a ramas in pastrarea secretarei sale personale, Evelyn Lincoln.

"De ce nu pleci o data din suburbii si nu vii sa ma vizitezi, aici sau saptamana viitoare la Cape Cod in Boston pe 19? Stiu ca nu este prudent, este irational si ca s-ar putea sa urasti ideea dar, pe de alta parte, mie mi-ar face placere", scrie fostul presedinte.

Scrisoarea scrisa pe o foaie de hartie impaturita in patru are imprimat sigiliul prezidential decolorat de timp.