Comisarul european pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vama, Pierre Moscovici, a estimat miercuri ca ar fi "extrem de dificil pentru Uniunea Europeana sa lucreze cu o administratie Trump", in conditiile in care candidatul republican ar castiga alegerile prezidentiale din SUA, din toamna acestui an, relateaza AFP.

Pierre Moscovici, comisar europeanFoto: Comisia Europeana

"Comisia Europeana nu a luat pozitie" cu privire la candidata democrata Hillary Clinton si la Donald Trump, a spus Moscovici, intr-un interviu pentru presa franceza, citeaza Agerpres.

Reprezentantul CE a fost intrebat daca Bruxellesul are vreo preferinta pentru unul dintre cei doi contracandidati. "Da, pentru ca, atunci cand il vad pe Donald Trump, vad figura unui populist, vad declaratii care sunt criticate de membri ai Partidului Republican, declaratii care sunt antieuropene si protectioniste", a raspuns comisarul european.

"In acelasi timp, daca Donald Trump este viitorul presedinte al Statelor Unite, el va avea aceasta legitimitate si va trebui sa lucram cu el", a subliniat Pierre Moscovici.