Trei persoane au murit si alte 30 au fost ranite in urma unui atentat cu masina capcana care a vizat sediul politiei din Midyat, in sud-estul majoritar kurd al Turciei, a doua zi dupa un alt atentat care a avut loc la Istanbul, anunta AFP.

O puternica explozie s-a produs in fata cladirii cu mai multe etaje a politiei si numeroase ambulante au fost trimise la fata locului in acest oras din provincia Mardin, a precizat agentia pro-guvernamentala Anatolia, care atribuie atacul rebelilor kurzi.

Potrivit CNN-Turk, un vehicul incarcat cu explozibil a incercat sa forteze bariera de securitate instalata in fata postului de politie dar politistii au tras in sofer, care a actionat incarcatura explozibila.

Atacul vine la 24 de ore dupa un atentat cu masina capcana care a zguduit un cartier istoric al Istanbulului, Vezneciler, si in urma caruia au fost ucise 11 persoane, dintre care sase politisti.

Turcia traieste de mai multe luni in stare de alerta maxima din cauza unei serii de atentate atribuite gruparii jihadiste Stat Islamic sau legate de reluarea conflictului kurd, care au provocat o cadere puternica a numarului de turisti veniti in aceasta tara.