Hillary Clinton a revendicat marti victoria la primarele democrate intr-un discurs la New York, insistand asupra caracterului istoric al investiturii sale pentru a reprezenta Partidul Democrat la prezidentialele din noiembrie, scrie AFP.

"Datorita voua, am facut un pas important. Este pentru prima data in istoria tarii noastre cand o femeie este investita de unul dintre marile partide", a declarat la Brooklyn fosta Prima Doamna, in varsta de 68 de ani, in fata simpatizantilor sai bucurosi.

"Victoria din aceasta seara nu este a unei persoane, este a unei generatii de femei si barbati care s-au luptat, s-au sacrificat si au facut posibil acest moment", a adaugat Clinton. Hillary Clinton, care acum opt ani s-a retras din cursa pentru Casa Alba in favoarea lui Barack Obama, a profitat de discursul sau pentru a-l ataca pe adversarul ei republican, Donald Trump. Clinton s-a adresat sustinatorilor ei la finalul unei "super-marti" cu primare in sase state, printre care in New Jersey, unde l-a invins pe Bernie Sanders si California ale caror rezultate urmeaza sa fie anuntate.

Hillary Clinton va fi investita oficial cu prilejul Conventiei Partidului Democrat, organizata intre 25 si 28 iulie la Philadelphia.

Presedintele american, Barack Obama, i-a sunat marti pe Bernie Sanders si Hillary Clinton si i-a laudat pentru obtinerea majoritatii necesare a delegatilor pentru nominalizarea in cursa prezidentiala.

"Presedintele Obama i-a laudat pe ambii candidati pentru desfasurarea unei campanii pline de inspiratie, care i-a incitat pe democrati si a angajat o noua generatie de americani in procesul politic ", a declarat intr-un comunicat purtatorul de cuvant al Casei albe Josh Earnest.