Senatorul Bernie Sanders a declarat luni ca Hillary Clinton nu isi poate aroga investitura democrata inaintea conventiei partidului dupa ce fostul secretar de stat si fosta prima-doamna a fost anuntata castigatoare de agentia AP si unele canale americane a unui numar suficient de delegati pentru a obtine nominalizarea in cursa alegerilor prezidentiale din Statele Unite, potrivit Agerpres.

Intr-un comunicat, citat de Reuters si AFP, senatorul de Vermont a denuntat imediat graba mass-media si faptul ca este gresit sa numere voturile super-delegatilor, explicand ca rivala sa nu poate revendica victoria inainte de conventia de investitura de la Philadelphia la sfarsitul lunii iulie.

Agentia Associated Press si canalele NBC si ABC au declarat-o deja pe Hillary Clinton castigatoare a alegerilor primare, chiar daca investitura va fi oficiala doar dupa votul conventiei. Hillary Clinton este sigura ca va depasi pragul de delegati necesari dupa alegerile primare de marti, obtinand o fractiune din delegatii in joc. Dar mass-media americane au avansat cu o zi anuntarea acestei victorii, actualizandu-si estimarile pentru numarul de super-delegati favorabili democratei.