Autoritatile iordaniene au anuntat luni seara arestarea autorului presupus al "atacului terorist" care a ucis cinci agenti ai serviciilor de informatii dimineata intr-o tabara de refugiati palestinieni la nord de Amman, evocand un "act izolat si individual", informeaza AFP si Reuters.

Purtatorul de cuvant al guvernului, Mohamed Momani, a anuntat arestarea suspectului, fara a-l identifica. "Investigatiile sunt in curs dar potrivit primelor indicii, a fost un act individual si izolat", a adaugat Momani, citeaza Agerpres.

Cinci membri ai serviciilor de informatii au murit in atacul contra biroului lor din tabara de refugiati palestinieni Baqa'a, la 20 km nord de Amman.

Atacul, care a coincis cu prima zi a Ramadanului, luna sfanta de post a musulmanilor, nu a fost revendicat pana acum.

O sursa de serviciile de securitate a declarat pentru France Presse ca suspectul, un iordanian de 20 de ani, a fost arestat intr-o moschee din regiunea Salt la nord de Amman.

Suspectul, care era inarmat, a rezistat inainte de a fi arestat de politisti, potrivit aceleiasi surse, care a anuntat un politist ranit.

Deschisa in 1968 pentru a primi refugiati palestinieni dupa razboiul israeliano-arab din 1967, tabara de refugiati Baqa'a a devenit un oras afectat de saracie si somaj. Peste 100.000 de refugiati au fost inregistrati acolo de Agentia ONU de ajutor pentru refugiatii palestinieni (UNRWA).

Regatul Iordaniei, un aliat al SUA de decenii si cu legaturi de securitate apropiate cu Israelul, a fost mult timp o tinta a gruparilor fun