Tribunalul administrativ din Nisa (sud-estul Frantei), a ordonat luni primarului orasului sa autorizeze, in termen de cel mult cinci zile, deschiderea unei moschei finantate de Arabia Saudita, fata de care edilul s-a opus cu inversunare, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Justitia, care a fost sesizata vineri, in procedura rapida, de asociatia culturala si religioasa En Nour, ce gestioneza aceasta moschee, a apreciat in decizia sa ca "este indeplinita conditia de urgenta data fiind capacitatea insuficienta a lacasurilor musulmane de rugaciune din Nisa" si "perioada Ramadanului", care a inceput luni.

Justitia a considerat totodata ca refuzul primarului din Nisa, Christian Estrosi, de a autoriza deschiderea moscheii aduce "o atingere grava si vadit ilegala fata de libertatea religioasa".

Membru al partidului Republicanii (formatiunea de dreapta condusa de Nicolas Sarkozy), primarul Christian Estrosi anuntase la finalul lunii aprilie ca intentioneaza sa-l atace in justitie pe prefectul din departamentul sau, pentru a impiedica deschiderea acestei moschei finantate de Arabia Saudita, facand referire la "fonduri straine necontrolate".