Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, ar putea anunta in cateva zile ca o sustine in mod clar pe Hillary Clinton pentru a reprezenta Partidul Democrat in scrutinul prezidential din noiembrie, afirma surse citate de presa americana, citeaza Agerpres.

"In legatura cu ce se intampla la Alep si in imprejurimile sale, i-am avertizat pe americani. Ei stiu ca noi vom sprijini in mod activ armata siriana din aer pentru a-i opri pe teroristi sa captureze teritorii", a declarat el intr-o conferinta de presa cu omologul sau finlandez Timo Soini.

"Noi luam deciziile in functie de situatie. Suntem in contact cu americanii in fiecare zi... Deci nu vor fi surprize", a adaugat seful diplomatiei ruse.

Acest anunt intervine in timp ce coalitia arabo-kurda Fortele Democratice Siriene (FDS), sustinuta de americani, avanseaza in provincia Alep amenintand axa pe care organizatia Statul Islamic (SI) o utilizeaza pentru tranzitul combatantilor, armelor si banilor de la granita cu Turcia catre Raqa, capitala de facto a SI in Siria.

Organizatia jihadista este prinsa ca intr-o menghina intre inaintarea acestei coalitii si cea a armatei siriene, sustinuta de aviatia rusa, noteaza France Presse.

Lavrov si secretarul de stat american John Kerry au evocat saptamana trecuta la telefon necesitatea "unor actiuni comune decisive" impotriva Frontului Al-Nosra, ramura siriana Al Qaida.