Mama copilului care a cazut in Statele Unite in cusca unei gorile, ucisa de conducerea gradinii zoologice pentru a proteja baietelul, nu va fi adusa in fata justitiei, a anuntat luni un procuror american, citat de AFP.

Gorila HarambeFoto: Captura YouTube

Femeia care vizita gradina zoologica din Cincinnati in 28 mai cu micutul de 3 ani si alti trei copii "nu a actionat in niciun caz de natura sa puna copilul in vreun pericol", a spus Joseph Deters, procurorul comitatului Hamilton, in Ohio (nord).

Mama "a fost atenta dupa toate marturiile martorilor si copilul de 3 ani pur si simplu a scapat de sub atentie", a adaugat el.

Scapand de sub supravegherea mamei, copilul a cazut in fosa plina cu apa din cusca gorilei. Imaginile cu animalul de aproape 200 de kilograme privind curios copilul, inainte de a-l tara prin apa, au facut inconjurul lumii intregi.

Recunoscand ca directorul gradinii zoologice nu a avut de ales, o serie de comentatori au criticat-o atat pe mama, careia i-au reprosat lipsa de atentie, cat si masurile de siguranta alese pentru a izola animalele de oameni.