Alegatorii italieni s-au prezentat la urne duminica, in prima runda a alegerilor locale asteptate sa conduca la victorie la Roma pentru partidul populist de opozitie al actorului de comedie Beppe Grillo, Miscarea 5 Stele (M5S), potrivit exit-poll-urilor publicate in timpul serii, o posibila lovitura pentru prim-ministrul Matteo Renzi, noteaza DPA si Reuters, citeaza Agerpres.

Virginia Raggi, candidatul M5S, si-a asigurat 33-37% din voturi contra 22-26% pentru rivalul ei principal, Roberto Giachetti, de la Partidul Democrat (PD, centru-stanga), potrivit unui sondaj EMG pentru canalul de televiziune LA7.

Un alt exit-poll al Institutului Piepoli pentru televiziunea de stat RAI estimeaza ca Raggi a obtinut 34-38% din voturi, in timp ce contracandidatul ei Giachetti 20-24%.

Daca se confirma ca niciun candidat nu a atins pragul de 50% necesar pentru victorie, Raggi si Giachetti vor intra in al doilea tur pe 19 iunie. Potrivit sondajelor, un al doilea tur este de asemenea probabil in alte orase mari precum Milano si Napoli, noteaza DPA.

Aceste alegeri municipale partiale reprezinta un test pentru guvernul lui Matteo Renzi si dreapta italiana.