Presedintele nou ales din Filipine a facut apel la cetatenii care au arme a omoare traficantii de droguri care nu se lasa arestati, scrie The Guardian.

Rodrigo Duterte le-a spus filipinezilor adunati sa sarbatoreasca victoria prezidentiala in orasul sudic Davao ca oamenii trebui sa il ajute in sangerosul razboi impotriva criminalitatii si vor f recompensati.

"Va rog, sunati-ne, sunati politia, sau faceti-o chiar voi daca aveti arme, aveti sprijinul meu", a declarat Duterte in discursul sau, televizat la nivel national.

Nou alesul presedinte a avertizat in privinta unei retele extinse de trafic de droguri in tara in care este implicata si politia.

Daca un traficant de droguri refuza arestarea sau refuza sa fie dus la o sectie de politie, amenintand in schimb cetateanul cu un cutit sau cu o arma de foc, "puteti sa il omorati", a declarat Duterte. “Impuscati-l si va dau o medalie”.

Totodata, Duterte a cerut demisia a trei generali din Manila, membri ai Politiei Nationale, pentru implicarea in infractiuni a caror natura nu a precizat-o.

Noul presedinte a amenintat ca ii va umili public daca nu demisioneaza.