Zeci de cadavre de pui de tigru congelate au fost descoperite miercuri, in timpul unor perchezitii efectuate la "Templul tigrilor", o atractie turistica din Thailanda care urmeaza sa fie inchisa.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am gasit 40 de pui de tigru morti la una sau doua zile dupa nastere. Nu se stie cand au murit", a declarat pentru AFP colonelul de politie Bandith Meungsukhum.

Imagini difuzate miercuri de presa locala prezinta corpurile micilor tigri aliniate pe o patura asezata pe pamant.

Departamentul parcurilor nationale din Thailanda a anuntat ca va depune plangere impotriva conducerii templului pentru "conservare ilegala de cadavre de animale".

Oficialii templului au explicat intre timp, pe pagina oficiala de Facebook, ca este un lucru obisnuit pentru puii de tigru sa moara in copilarie, fara a explica motivele pentru care ioi-au congelat. "In loc sa fie incinerati puii au fost congelati" din anul 2010, explica pur si simplu oficialii templului.

Ei sustin ca aceste organisme nu au fost destinate traficului, denuntand acuzatiile "celor care trag concluzii prea repede".

Descoperirea a fost facuta in timp ce, dupa mai multi ani de dispute in justitie, calugarii din "Templul tigrilor" au acceptat sa renunte la felinele care au adus faima locului si venituri semnificative si sa permita evacuarea lor.

Evacuarea zecilor de tigri din incinta lacasului de cult ar urma sa dureze cateva zile.

Calugarii templului fusesera acuzati ca ar fi drogat animalele, dar acestia au sutinut ca i-au imblanzit prin dresaj.

Wat Pha Luang Ta Bua din provincia Kanchanaburi, numit "Tempul tigrilor", avea mare succes la turistii straini, incantati sa se fotografieze mangaind sau imbratisand felinele. Templul era acuzat de mai multa vreme ca a devenit o atractie turistica mai degraba decat un loc de spiritualitate.