O tanara pakistaneza a murit miercuri dupa ce a fost torturata si arsa de vie in nord-estul tarii, pentru ca refuzat o cerere in casatorie din partea fiului fostului sau sef, a anuntat politia si rude ale acesteia, citate de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Maria Sadaqat, 19 ani, a fost atacata luni de un grup de persoane in satul Upper Dewal, in apropiere de Muree, un loc de vacante estivale situat in apropierea capitalei Islamabad.

"A fost torturata si apoi arsa de vie. Am dus-o la spital la Islamabad, dar a murit in urma arsurilor astazi", a declarat Abdul Basit, unchiul victimei.

Rudele, aflate in doliu, au protestat si au plans in momentul in care politia transporta cadavrul victimei spre o alta cladire, pentru autopsie.

Potrivit lui Basit, nepoata sa a fost atacata de directorul unei scoli private unde tanara a predat si de prieteni ai acestuia, dupa ce a refuzat sa se casatoreasca cu fiul sau.

"Era divortat si de doua ori mai in varsta decat ea, a refuzat propunerea si a demisionat", a spus Basit. "Au sfarsit prin a o ataca".

Potrivit politiei, tanara a afirmat, intr-o declaratie scrisa pe patul de moarte, ca a fost atacata de director si de alte patru persoane.

"Am arestat cel putin unul dintre suspecti, ceilalti sunt cautati", a precizat ofiterul care conduce ancheta, Mazhar Iqbal.

Este a doua oara in mai putin de o luna cand o femeie este arsa de vie in aceasta tara pentru astfel de motive.

O tanara acuzata ca a ajutat o prietena sa fuga cu un barbat a fost strangulata si apoi arsa la ordinul consiliului local al unui sat din nord-vestul tarii, in 29 aprilie.

In fiecare an in Pakistan sute de femei sunt ucise de rude sub pretextul apararii "onoarei" familiei.