Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anuntat marti ca intentioneaza sa creeze o tabara de refugiati in capitala franceza, unde adaposturi improvizate sunt frecvent desfiintate de catre autoritati, in special din ratiuni de securitate si salubritate, transmite AFP.

Primaria urmeaza "sa expertizeze diferite locuri pentru a vedea cat de repede, cat mai curand posibil, putem lua in considerare sa-l punem la dispozitia statului", a adaugat Anne Hidalgo in cursul unei conferinte de presa.

Tabara va respecta "cerintele de reglementare" si "pe acelea ale taberelor de refugiati si de migranti construite de ONU si UNHCR" (Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati), a dat asigurari Hidalgo, potrivit Agerpres.

Tabara se va inspira din prima tabara deschisa in Franta, potrivit normelor UNHCR, la Grande-Synthe (nord), cu unitati de cazare modulare, "care pot fi instalate rapid" dar cu "tot confortul necesar".

Edilul socialist a explicat ca "mai multe obiective din nordul Parisului" au fost identificate pentru gazduirea refugiatilor.

Deschiderea taberei nu se va face decat intr-o luna, o luna si jumatate. Anne Hidalgo nu a prezentat dimensiunea precisa, dar terenul va trebui sa fie "suficient de intins pentru a gazdui mai multe sute de persoane".

"Ideea este sa nu mai vedem aceste tabere nedemne" si "persoanele neajutorate care sosesc sa nu fie constranse sa mearga sub metrou sau in alte locuri", ca acela deschis recent in nordul Parisului cu aproape 800 de persoane, potrivit primariei.

"Doresc ca statul sa fie partener", a spus Anne Hidalgo.

Franta nu se afla in prima linie in criza refugiatilor, tara fiind mai ales o destinatie de tranzit, in special pentru sirieni si irakieni.