Rusia nu intentioneaza sa recunoasca independenta regiunilor separatiste sud-est-ucrainene Donetsk si Lugansk pentru a nu oferi Occidentului pretextul de a inceta presiunile asupra Ucrainei, dar va sustine aceste zone pro-ruse, a declarat marti ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Serghei LavrovFoto: AGERPRES

O decizie a Rusiei de a recunoaste independenta regiunilor Donetsk si Lugansk ar fi "contraproductiva", pentru ca ar oferi Occidentului pretextul de a inceta presiunile asupra Kievului privind implementarea Acordului Minsk, a declarat Serghei Lavrov intr-un interviu acordat site-ului de stiri Komsomolskaia Pravda, potrivit Mediafax.

"Sunt convins ca o recunoastere a suveranitatii ar fi contraproductiva", a spus Lavrov, explicand ca este foarte important ca Acordul de la Minsk, privind incetarea ostilitatilor in estul Ucrainei, sa fie aplicat.

Cu toate acestea, Rusia nu va abandona si nu va uita de regiunile din sud-estul Ucrainei, a dat asigurari seful diplomatiei ruse.

"Nu renuntam la sud-estul Ucrainei si nu uitam de aceste zone; le sustinem foarte activ, nu doar politic. Este vorba si de asistenta umanitara si de rezolvarea actualelor probleme economice", a spus Lavrov, potrivit site-ului agentiei Tass.

Confruntarile separatiste din estul Ucrainei, izbucnite in martie 2014, s-au soldat, potrivit estimarilor ONU, cu cel putin 9.000 de morti.