18 femei care participau la un festival de muzica la Darmstadt (vestul Germaniei) au reclamat la politie ca au fost agresate sexual, plangere in urma careia trei solicitanti de azil din Pakistan au fost arestati, a anuntat marti politia din acest oras, citata de AFP.

Politia nu exclude sa apara si alte plangeri de agresiuni, care s-au derulat in noaptea de sambata spre duminica, la acest festival care atrage foarte mult public, in centrul orasul. "Situatia poate evolua de la un minut la altul", a declarat un purtator de cuvant.

Trei femei au reclamat agresiunile chiar in noaptea incidentelor, la politistii care erau prezenti in piata, ceea ce a condus la arestarea a trei solicitanti de azil din Pakistan, cu varste cuprinse intre 28 si 31 de ani. Alte 15 femei, "in majoritate tinere", au depus ulterior plangere, potrivit politiei.

Aceste incidente intervin dupa ce Germania a fost socate de violentele in masa comise asupra femeilor la Koln, in noaptea de anul nou, si atribuite de politie migrantilor din Africa de Nord.

Sute de femei afirma ca au fost violate, pipaite sau furate de barbati cel mai adesea beti, in fata catedralei din Koln, iar autoritatile locale au fost acuzate ca au reactionat cu intarziere in fata acestor agresiuni de o amploare inedita.

La Darmstadt, victimele au descris un scenariu similar, explicand ca s-au trezit inconjurate de barbati care le-au agresat sexual.

Politia nu a furnizat alte informatii in afara de varsta si originea celor trei suspecti arestati.

Victimele "au indicat ca, dupa ele, barbatii sunt originari din Asia de Sud", potrivit unui comunicat al politiei.

Presa locala afirma ca la festivalul de muzica de la Darmstadt au participat circa 400.000 de oameni, intre 26 si 29 mai.