Ungaria a luat masuri de consolidare a gardului metalic construit la frontiera cu Serbia, pe fondul cresterii numarului extracomunitarilor care incearca sa ajunga in spatiul Uniunii Europene, informeaza Le Figaro, citat de Mediafax.

Ungaria a ridicat incepand cu 2015 garduri la frontieraFoto: Captura YouTube

"In urma evacuarii taberei de refugiati de la Idomeni saptamana trecuta, numarul refugiatilor care incearca sa traverseze frontiera Ungariei a crescut", a declarat Gyorgy Bakondi, un oficial din cadrul Ministerului ungar de Interne.

"Drept consecinta, s-a decis consolidarea gardului de la frontiera cu Serbia: in zonele in care era sarma ghimpata vom instala gard permanent", a spus Bakondi, citat de postul de radio Kossuth.

Gardul ridicat anul trecut la frontiera dintre Ungaria si Serbia in contextul crizei imigrantilor nu va fi deocamdata extins si in directia granitei cu Romania, informeaza Rador.

Declaratia a fost facuta de consilierul pentru probleme de securitate al premierului ungar, Gyorgy Bakondi, intr-o emisiune a postului public de televiziune M 1, acesta mentionand ca, in actuala situatie privind migratia, o astfel de masura nu ar fi justificata.

In contextul valului de imigranti extracomunitari, Ungaria a construit garduri metalice la frontierele cu Serbia si cu Croatia, semnaland de mai multe ori ca ar putea lua masuri similare pe segmente ale granitei cu Romania.