Ko Yong Suk, matusa actualului lider nord-coreean Kim Jong-Un, traieste in secret in Statele Unite din anul 1998, fiind in cadrul unui program de protectie gestionat de Agentia Centrala americana de Informatii (CIA), relateaza ziarul The Washington Post.

De 18 ani, de cand a fugit din Coreea de Nord ajutata de CIA, Ko Yong Suk traieste in anonimat in orasul american New York, cu sotul si cu cei trei copii, citeaza Mediafax.

"Prietenii imi spun ca sunt foarte norocoasa, ca am totul", afirma Ko Yong Suk, in varsta de 60 de ani.

"Copiii au mers la scoli prestigioase si au succes, il am pe sotul meu, care poate rezolva orice. Nu ducem lipsa de nimic", adauga ea.

Sotul ei, care avea numele Ri Gang inainte de schimbarea identitatii, completeaza razand: "Cred ca am atins visul american".

Cei doi nord-coreeni au cerut ziarului The Washington Post sa nu le dezvaluie numele pe care le au in Statele Unite si nici informatii despre zona in care locuiesc.

Ko Yong Suk este sora lui Ko Yong Hui, una dintre sotiile fostului lider nord-coreean Kim Jong Il si mama actualului dictator de la Phenian, Kim Jong Un.

Recent, liderul regimului stalinist din Coreea de Nord a amenintat ca ar putea distruge orasul american New York folosind o bomba cu hidrogen.