Dupa ce a acceptat ideea unei dezbateri televizate cu Bernie Sanders - neobositul democrat in continuare in cursa pentru Casa Alba - in final omul de afaceri republican Donald Trump a respins vineri aceasta eventualitate, o surprinzatoare schimbare de atitudine, informeaza Agerpres.

Donald Trump si-a anuntat retragerea intr-un comunicat cu un limbaj familiar, atacand-o ca de obicei pe Hillary Clinton cu epitetul "necinstita".

"Dat fiind ca procesul de nominalizare democrat este complet falsificat si ca Hillary cea necinstita si (presedinta Partidului Democrat) Debbie Wasserman-Schultz nu ii vor permite lui Bernie Sanders sa castige si dat fiind ca eu sunt de acum candidatul republican prezumtiv, mi se pare deplasat sa particip la o dezbatere cu cineva situat pe locul secund", s-a justificat omul de afaceri, referindu-se la intarzierea aproape de nedepasit pentru Bernie Sanders in primarele democrate.

"Pe de alta parte, canalele de televiziune vor sa aiba o explozie de audienta cu acest eveniment, dar nu se arata foarte generoase pentru actiunile de caritate", a continuat el, dupa ce pusese conditia ca proiectata dezbatere sa permita colectarea de fonduri pentru o cauza nobila.

"In consecinta, chiar daca imi doresc sa dezbat impotriva lui Bernie Sanders - si ar fi fost foarte placut -, voi astepta dezbaterea contra persoanei care va sosi pe primul loc in Partidul Democrat, probabil Hillary cea necinstita sau oricine altcineva", a subliniat Donald Trump.

Joi, el a depasit un prag istoric, atingand majoritatea de delegati necesara pentru investitura republicana la prezidentialele americane din noiembrie.

La randul sau, Hillary Clinton, aproape sigura ca va fi investita de Partidul Democrat, a refuzat luni sa participe la o ultima dezbatere televizata cu adversarul ei Bernie Sanders.