Circa 40 de persoane au fost ranite joi dupa o incaierare care a opus timp de mai multe ore 200 de refugiati afgani si sudanezi in "Jungla" din Calais (nordul Frantei), scrie AFP.

Tabara de imigranti Foto: Agerpres/EPA

Aceste confruntari au inceput in jurul orei 16,00 (14,00 GMT) in curtea unui centru de primire de zi si au continuat in cadrul "Junglei".

Bilantul se ridica la "40 de victime, dintre care 13 au fost evacuate la spitalul din Calais", a afirmat prefectul Fabienne Buccio.

"Trei persoane au fost ranite mai serios dintre care una cu arma alba", a spus ea.

In total, 260 de politisti si jandarmi au fost mobilizati pentru a restabili calmul, potrivit autoritatilor locale, precum si 70 de pompieri, mai multi medici si infirmieri, 11 ambulante si doua masini de pompieri.

Circa 4.000 de migranti, potrivit prefecturii, 5.000, potrivit ONG-urilor, traiesc in prezent in "Jungla" din Calais si in imprejurimi, cu speranta de a ajunge in Marea Britanie.

Tensiunile dintre comunitati sunt frecvente si mai multe incaierari au izbucnit in aceasta tabara unde traiesc alaturi refugiati de origini diferite, majoritatea din Afganistan, Orientul Mijlociu, Sudan si Cornul Africii.