Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a spus, citat de cotidianul grec Kathimerini, ca nu exista probleme irezolvabile in relatiile UE-Rusia, potrivit agentiei Tass, citata de Mediafax.

"Noi nu credem ca exista probleme irezolvabile in relatiile pe care le avem cu UE", a subliniat acesta.

"Pentru a reveni pe drumul parteneriatului multidimensional este important sa se renunte la logica vicioasa la jocurilor de o singura parte si sa se ia in considerare opinia si interesele celuilalt", a adaugat Putin.

Declaratiile presedintelui Rusiei au fost citate intr-un articol publicat joi de cotidianul grec Kathimerini. Rusia face apel la dialog, in spiritul parteneriatului cu UE, asupra unui spectru larg de probleme, de la relaxarea reglementarilor privind eliberarea vizelor pana la domeniul energiei, insa nu observa vreun semn de disponibilitate din partea opusa, a mai spus Vladimir Putin. Vladimir Putin a mai subliniat importanta stabilirii unei zone de cooperare economica si umanitara de la Oceanul Atalntic pana la Oceanul Pacific.

"Sunt increzator ca trebuie trase concluziile corespunzatoare din urma evenimentelor din Ucraina si trebuie inceput lucrul pentru a crea o zona de cooperare economica si umanitara bazata pe arhitectura securitatii egale si indivizible pe o suprafata vasta de la Atlantic, pana la Pacific", a spus Putin.

"Rusia si Europa au ajuns acum la o rascruce de drumuri, cand este nevoie sa raspundem la intrebarea: cum vedem viitorul relatiilor noastre, in ce directie vrem sa ne indreptam?", a spus liderul rus.