Kenneth Starr, fostul procuror independent care l-a pus sub acuzare pe Bill Clinton in scandalul Monica Lewinsky, a fost demis din functia de presedinte al unei universitati dupa un scandal sexual afectand institutia pe care o conduce in Texas, a anuntat joi universitatea, potrivit AFP, citata e Agerpres.

Lui Kenneth Starr i-a fost retras titlul de presedinte al Universitatii Baylor, o mare universitate privata baptista si conservatoare situata la Waco, insa va continua sa asigure functia de rector, a precizat intr-un comunicat consiliul de administratie.

In ultimii ani, universitatea a fost vizata de grave acuzatii de agresiune sexuala impotriva membrilor echipei sale de fotbal american, dintre care unii au fost condamnati, iar conducerii i s-a reprosat ca nu a actionat in mod corespunzator.

In toamna lui 2015, a fost lansata o ancheta care a tras concluzia ca persoanele aflate la conducerea institutiei de invatamant s-au facut vinovate de "infractiuni deosebite".

Rezultatul anchetei a determinat consiliul de administratie sa hotarasca sanctionarea lui Kenneth Starr, precum si concedierea antrenorului echipei de fotbal si punerea sub o perioada de incercare a responsabililor departamentului de sport.

Kenneth Starr s-a facut cunoscut la nivel international in anii 1990 pentru ca a condus cu inversunare o lunga ancheta asupra unei relatii extraconjugale pe care presedintele Bill Clinton a avut-o cu o stagiara de la Casa Alba, Monica Lewinsky.

Raportul sau final, in care sublinia ca Bill Clinton a mintit sub juramant in timpul unui depozitii, a deschis calea procedurii de impeachment impotriva presedintelui.

Ulterior, 'Ken' Starr a profesat ca avocat, cadru didactic sau rector de universitate, inainte de a deveni presedinte la Baylor in 2010. Este creditat ca a ajutat la colectarea a milioane de dolari in beneficiul universitatii, ceea ce a permis consolidarea rangului echipei sale de fotbal printre cele mai bune din Statele Unite.