Secretarul general al Francofoniei, Michaelle Jean, va efectua o vizita oficiala in Romania joi, in continuarea turneului sau in Europa Centrala si de Est, potrivit Agerpres.

"Vizita oficiala, care coincide cu aniversarea a zece ani de la organizarea in 2006 la Bucuresti a celui de-al XI-lea Sommet al Francofoniei, va fi ocazia de a sublinia calitatea exemplara a cooperarii cu aceasta tara far a Francofoniei in Europa Centrala si de Est. Va fi de asemenea si o ocazie de a pune in valoare sectoarele de excelenta romanesti. Romania este un partener de prim-plan al Francofoniei, inclusiv prin faptul ca gazduieste Biroul regional Europa Centrala si de Est al OIF. Prin noul sau Plan regional de actiune, OIF doreste sa-si consolideze cooperarea cu tarile membre din regiune, in special in domeniul economiei, al dezvoltarii durabile, al informaticii si al egalitatii intre femei si barbati Aceasta noua abordare, care se sprijina in special pe participarea tinerilor, se inscrie in cadrul politicilor si strategiilor promovate de state", a declarat Michaelle Jean, potrivit sursei citate.

Secretarul general va avea la Bucuresti intrevederi cu presedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, cu secretarul de stat pentru Sport Georgeta Narcisa Lecusanu si cu secretarul de stat pentru Tineret Andrei Popescu. De asemenea, Michaelle Jean se va intalni cu directori de companii, precum si cu reprezentanti ai sectorului economic si ai Camerei de comert si industrie franceze din Romania.