​Parlamentarii francezi au adoptat miercuri o lege anti-terorism ce vizeaza sa faciliteze pentru autoritati perchezitiile si retinerile de persoane, informeaza agentia DPA, citata de Agerpres.

Senatul a votat în favoarea proiectului de lege, care a trecut deja prin camera inferioară, Adunarea Națională a Franței, în martie. Legea va intra în vigoare odată ce va fi semnată de președintele francez Francois Hollande.

Legislația a fost elaborată în urma unei serii de atacuri la Paris în noiembrie 2015, care au făcut 130 de morți în restaurante, cafenele, în afara unui stadion național și într-o sală de spectacole, amintește DPA.

Măsurile în propunere includ posibilitatea de a reține persoane suspectate de activități teroriste până la patru ore în detenție administrativă și efectuarea de percheziții ale locuințelor pe timp de noapte.

Legea ar urma să acorde puteri mai mari pentru controlul genților și spionajului și combatanții teroriști care se întorc din zone de conflict vor putea fi plasați în arest la domiciliu o lună, notează DPA.

De asemenea, ea va acorda puteri sporite poliției în combaterea crimei organizate.

Măsurile au făcut obiectul unor critici dure din partea grupurilor pentru drepturi civile și drepturile omului, care susțin că măsurile excepționale sub actuala stare de urgență în țară ar putea deveni consacrate ca puteri zilnice ale poliției.