Candidata democrata la Casa Alba, Hillary Clinton, aproape asigurata ca va fi investita de partid, a refuzat luni sa participe la o ultima dezbatere cu adversarul sau Bernie Sanders, propusa de Canalul Fox News, transmite AFP, citata de Agerpres.

"Am declinat invitatia din partea Fox News de a participa la o dezbatere in California", a declarat intr-un comunicat directoarea de comunicare a lui Hillary Clinton, Jennifer Palmieri.

"Consideram ca timpul lui Hillary Clinton este mai bine folosit facand campanie si intalnindu-se direct cu alegatorii din California pentru a pregati campania alegerilor generale" de la 8 noiembrie, a explicat ea.

Bernie Sanders a afirmat miercuri ca i-ar placea sa participe la aceasta dezbatere in California, unde pe 7 iunie trebuie sa se tina primare decisive.

Cu toate ca senatorul de Vermont este serios devansat de Hillary Clinton in cursa la investitura prezidentiala, el continua sa ignore apelurile de a se retrage.

Ultima mare zi de consultari ale primarelor va avea loc pe 7 iunie in California si alte cinci state.

Este aproape sigur ca Hillary Clinton va atinge majoritatea delegatilor care ii ofera automat investitura cu prilejul Conventiei Partidului Democrat, programata in orasul Philadelphia, intre 25 si 28 iulie.