Lidera extremei-dreapta din Franta, Marine Le Pen, spune ca este pregatita sa recunoasca apartenenta Crimeei la Rusia, daca va fi aleasa presedinte al tarii sale in alegerile de anul viitor, potrivit RIA Novosti/Meduza.io, care citeaza un interviu acordat de sefa Frontului National pentru canalul RT France.

RT France face parte din reteaua RT (fosta Russia Today), principalul instrument al propagandei ruse pe plan international.

In februarie 2016, Marine Le Pen si-a anuntat candidatura pentru alegerile prezidentiale din 2017, din partea partidului de extrema dreapta Frontul National. Potrivit sursei citate, tot in februarie Frontul National a cerut Rusiei un imprumut de 27 de milioane de euro pentru a finanta campania prezidentiala a lui Le Pen, dupa ce, in urma cu doi ani, partidul a fost acuzat ca s-a "vandut" Rusiei contra unor imprumuturi substantiale de bani.

  • Marine Le Pen - care luna trecuta a vizitat Romania - face parte din noul val al extremistilor de dreapta din Europa, iesit in evidenta, cel mai recent, la alegerile prezidentiale din Austria, unde candidatul radical Norbert Hofer a ajuns intr-o "finala" extrem de stransa contra independentului Alexander van der Bellen. Detalii aici

In interviul acordat RT, Marine Le Pen a declarat ca Uniunea Europeana este aproape de a se prabusi, ea sustinand:

  • "Eu cred ca Uniunea Europeana este in proces de prabusire dintr-un simplu motiv. Cei doi stalpi pe care s-a fondat UE - zona Schengen si moneda euro- sunt in proces de faramitare."