Avionul companiei EgyptAir care zbura pe ruta Paris - Cairo si s-a prabusit joi dimineata in Marea Mediterana a trimis, inaintea tragediei, mesaje automate care semnalau fum in cabina pilotilor, au anuntat sambata anchetatorii francezi, citati de AFP. Motivele prabusirii avionului sunt in continuare necunoscute, potrivit AFP.

Avion Airbus al EgyptAir (foto de arhiva)Foto: EgyptAir

"Au existat mesage care indicau fum in cabina cu putin timp inainte de intreruperea transmisiei de date", a declarat un reprezentant al anchetatorilor pentru AFP.

Armata egipteana a anuntat vineri dimineata ca a gasit primele resturi ale aeronavei prabusite in Marea Mediterana, precum si obiecte personale ale pasagerilor, la 290 de kilometri nord de orasul egiptean Alexandria. Primele obiecte gasite la locul unde se presupune ca s-a prabusit joi dimineata aeronava EgyptAir sunt "un membru uman, doua scaune si una sau mai multe valize", a anuntat ministrul grec al Apararii, Panos Kammenos.

Contactul cu aeronava s-ar fi pierdut joi dimineata, cand aceasta era la circa 280 km nord de coastele egiptene.

Capitanul avionului avea 6.275 de ore de zbor, iar copilotul 2.766. Avionul era fabricat in anul 2003.

Avionul EgyptAir care efectua cursa Paris-Cairo s-a prabusit joi in largul unei insule grecesti cu 66 de persoane la bord, dintre care 30 egipteni si 15 francezi.