Candidatul republican la alegerile prezidentiale din SUA, Donald Trump, a declarat vineri ca premierul britanic David Cameron l-a invitat sa il viziteze la resedinta sa oficiala din 10 Downing Street, informeaza Reuters si AFP, citate de Agerpres.

Biroul de presa al prim-ministrului britanic a precizat ca a-i primi pe candidatii la alegerile prezidentiale americane investiti de partidele lor este o "practica veche". "Insa dat fiind ca partidele nu si-au desemnat deocamdata candidatii, nu exista o data confirmata" pentru o eventuala intalnire cu Trump, a transmis un purtator de cuvant al lui Cameron.

Donald Trump a ramas unicul candidat republican la Casa Alba, insa mai trebuie sa fie investit la conventia Partidului Republican din iulie.

David Cameron a denuntat in decembrie propunerea miliardarului de a inchide frontierele SUA pentru musulmani. Declaratiile sale sunt "prostesti si false, iar daca el va veni in tara noastra, vom fi cu totii uniti impotriva sa", a declarat premierul britanic in Parlamentul de la Londra.

Recent, Donald Trump a raspuns ca daca va fi ales presedinte in noiembrie, exista riscul de a nu avea "o relatie prea buna" cu liderul britanic.