Un agent al serviciului american de protectie (Secret Service) a impuscat un barbat inarmat vineri in apropierea Casei Albe, dupa ce barbatul a refuzat sa arunce arma. Din cauza incidentului, accesul la Casa Alba a fost restrictionat pentru o scurta perioada de timp iar reporterilor din sala de presa li s-a cerut sa se adapoteasca in subsol. Presedintele Barack Obama nu se afla la resedinta oficiala in momentul incidentului, fiind la baza Andrews, unde juca golf.

Casa AlbaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Presedinte Barack Obama a fost informat in legatura incidentul si nimeni din personalul Casei Albe nu a fost ranit, a declarat un oficial, scrie Agerpres. Vicepresedintele Joe Biden se afla la Casa Alba si a fost plasat intr-un loc sigur, a anuntat CNN.

"Nimeni din interiorul sau asociat cu Casa Alba nu a fost ranit si toata lumea la Casa Alba este in siguranta", a afirmat un oficial de la Casa Alba intr-un e-mail, potrivit Agerpres

Potrivit CNN, barbatul a fost impuscat in abdomen de agentii serviciului american de protectie, dupa ce a refuzat sa arunce pistolul pe care il agita in fata unui punct de control al Casei Albe. Acesta a fost luat in custodie si transportat la un spital local, a declarat purtatorul de cuvant al Secret Service David Iacovetti, citat de Reuters.

"Cand subiectul nu a respectat comenzile verbale, el a fost impuscat o data de un agent de la Secret Service si luat in custodie", a explicat purtatorul de cuvant. "Secret Service a recuperat o arma de foc" la locul incidentului. "Ofiteri de la Secret Service si un agent au acordat ajutor medical subiectului", a adaugat el.