Un oficial chinez de rang inalt a respins zvonurile publicate in presa din Zambia potrivit carora China ar vinde carne de oameni pentru consumul uman in Africa, scrie agentia oficiala de presa Xinhua.

Pe retelele sociale din Zambia si pe retelele sociale au fost preluate afirmatiile unei femei din aceasta tara care ar trai in China si care ar fi avertizat oamenii sa nu mai cumpere carne de vita produsa de gigantul asiatic.

Aceasta femeie sustine ca mai multe companii care produc carne de vita ar colecta cadavre de oameni, le-ar marina, le-ar ambala in conserve si le-ar exporta in Africa.

Barbara Akosua Aboagye a postat pe contul ei de Facebook urmatorul mesaj:

"Please send this to all your contacts , it's very important .

Chinese people have started producing corned beef with their dead bodies and sending them to Africa . Please stay away from corned beef irrespective of brand , most especially in Africa and from Afro-Asian grocery shops".

Ambasadorul chinez in Zambia, Yang Youming, a publicat o declaratie de presa in care si-a exprimat tristetea pentru faptul ca oameni care urmaresc alte motive incearca sa distruga parteneriatul de lunga durata dintre Zambia si China, arata agentia oficiala de presa Xinhua.

"Astazi, un tabloid local raspandeste la scena deschisa un zvon, pretinzand ca poporul chinez foloseste carne de om pentru a produce conserve cu carne de vita vandute in Africa. Este o calomnie rauvoitoare si o defaimare care este absolut inacceptabila pentru noi", a spus acesta, intr-o declaratie.

Ambasadorul chinez a cerut guvernului din Zambia sa demareze o ancheta.

Ministrul adjunct al apararii a promis ca guvernul va investiga aceste zvonuri.