La o zi de la prabusirea aeronavei companiei EgyptAir, anchetatorii nu au "absolut niciun indiciu" privind cauza prabusirii, variantele luate in calcul fiind o defectiune tehnica, un atac terorist sau prabusirea avionului cu intentie de catre echipaj. Ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, a declarat ca anchetatorii nu au in acest moment "absolut niciun indiciu" privind cauza tragediei, potrivit AFP. Autoritatile egiptene au evocat insa posibilitatea unui act terorist, in timp ce reteaua terorista Stat Islamic a revendicat doborarea avionului egiptean. Vicepresedintele EgyptAir, Ahmed Adel, care declarase joi seara pentru CNN ca epava ar fi fost gasita, a revenit asupra declaratiei, anuntand ca fragmentele gasite nu apartin avionului EgyptAir, scrie Le Figaro.

Avion Airbus al EgyptAir (foto de arhiva)Foto: EgyptAir

----------------------------

Ora 14:40: Primele obiecte gasite la locul unde se presupune ca s-a prabusit joi dimineata aeronava EgyptAir sunt "un membru uman, doua scaune si una sau mai multe valize", a anuntat ministrul grec al Apararii, Panos Kammenos. (AFP)

Ora 12:15: Armata egipteana a gasit vineri dimineata resturi ale aeronavei prabusite in Marea Mediterana, precum si obiecte personale ale pasagerilor la 290 de kilometri nord de orasul egiptean Alexandria, anunta AFP.

"Nu exista absolut niciun indiciu privind cauzele prabusirii, iar toate ipotezele posibile sunt luate in calcul si examinate, fara ca vreuna dintre ele sa fie privilegiata", a delarat Jean-Marc Ayrault, seful diplomatiei franceze, la postul de televiziune France 2, potrivit AFP.

Ministrul francez de Externe a mai precizat ca autoritatile care ancheteaza prabusirea avionului se vor intalni sambata cu rudele pasagerilor "pentru a le oferi toate informatiile si pentru maximum de transparenta".

Intre timp, cautarea epavei avionului prabusit in Marea Mediterana continua. Vicepresedintele EgyptAir, Ahmed Adel, care declarase joi seara pentru CNN ca epava ar fi fost gasita, a revenit asupra declaratiei, anuntand ca fragmentele gasite in Marea Mediterana nu apartin avionului EgyptAir, scrie Le Figaro.

Contactul cu aeronava s-ar fi pierdut cand aceasta era la circa 280 km nord de coastele egiptene. Avionul facea cea de-a cincea cursa a zilei. Capitanul avea 6.275 de ore de zbor, copilotul 2.766. Avionul era fabricat in 2003.

Avionul EgyptAir care efectua cursa Paris-Cairo s-a prabusit joi in largul unei insule grecesti cu 66 de persoane la bord, dintre care 30 egipteni si 15 francezi.