In total 18 membri ai fortelor guvernului libian de uniune nationala (GNA) au fost ucisi miercuri intr-un atentat cu masina capcana si lupte cu gruparea jihadista Statul Islamic (SI) la vest de Sirte, potrivit unui responsabil al GNA, noteaza AFP, citata de Agerpres.

Luptele au avut loc in apropiere de Abu Grein, un oras situat la 130 de kilometri vest de Sirte si eliberat in aceasta saptamana de fortele GNA de sub ocupatia gruparii extremiste suniite al carei bastion in Libia este Sirte, orasul natal al fostului dictator Muammar Gaddafi.

"Bilantul (de miercuri) este de 18 martiri si 20 de raniti (din randul fortelor GNA) in lupte si un atentat cu masina capcana", a declarat, sub acoperirea anonimatului, un responsabil al centrului de presa al trupelor GNA angajate in lupte impotriva jihadistilor.

Potrivit paginii de Facebook a acestui centru de presa, explozia masinii capcana s-a produs in satul Buairat el-Hassun, la aproximativ 60 de kilometri vest de Sirte.

Fortele GNA au informat ca miercuri au reusit sa preia controlul asupra acestui sat dupa ce i-a constrans pe combatantii SI sa se retraga marti din Abu Grein.