Hillary Clinton se plaseaza putin inaintea lui Bernie Sanders in alegerile primare prezidentiale democrate din Kentucky (sud-estul SUA) dupa numararea a 99% din voturi marti seara, informeaza Reuters, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cursa stransa este inca o demonstratie a modului in care sunt divizati democratii in aceste alegeri pentru nominalizarea candidatului partidului pentru alegerile prezidentiale prevazute in noiembrie.

Kentucky nu a fost considerat un teren favorabil pentru Clinton, dupa ce alegerile primare din statele vecine Virginia de Vest si Indiana au fost castigate de Sanders. Capacitatea lui Clinton de a stavili o infrangere rasunatoare in Kentucky ii da acum un moment de respiro in cursa acestor alegeri ce se incheie pe 7 iunie, pentru a-si indrepta atentia spre prezumtivul candidat republican la alegerile generale din noiembrie Donald Trump, noteaza Reuters.

Pe de alta parte, potrivit agentiei de presa DPA, Hillary Clinton si Bernie Sanders erau blocati marti intr-o cursa stransa in alegerile primare din statul Kentucky.

Cu 65% din voturi numarate, Sanders conducea cu 46,9% din voturi contra 46,2% pentru Clinton, care spera sa aiba asigurata de mult timp nominalizarea partidului democrat pentru alegerile prezidentiale.